28 Eylül 2011 Çarşamba

FARKLI OTLAKLARDA OTLAMAK İSTİYORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eşimle birlikte emekli olmaya karar verdik bu cuma son gün hem çok seviniyorum hemde bir parça hüzün mü desem ürkmekmi desem tarif edemediğim benimde ne olduğunu tam bilemediğim duygular içindeyim.
26 yıl önce musa ile aynı gün işe başladık orada tanıştık 6 ay içindede evlendik  hep yanyana idik hele son 10 senedir aynı odada karşılıklı masalarda çalıştık hiç bıkmadık usanmadık birbirimizden hani bazı bankaların sloganı varya 7/24 diye bizde öyleydik ve aynı gündede iş hayatını bitirmek istedik
Anladığım kadarıyla insanların çoğu emekliliği yaşlılıkla karıştırıyor sanki işten ayrılınca hayat bitecek yaşamak için bir amacın gayen kalmayacak oturup bir köşede ölümü bekleyeceksin gibi bir izlenimleri var herkes kararımızdan vazgeçirmeğe çalıştı ama biz beraber yaşamak beraber olmak istiyoruz dediğimizde kimse ne demek istediğimizi anlamadı.
Bir tanıdığım "İnekler bile bizden şanslı, hiç yoktan onlar hergün farklı bir dağda otluyorlar biz hala aynı yerde otlayıp duruyoruz" demişti.Şimdi düşündüğümde hakikatten inekler gibi git işe gel eve, git işe gel eve çoluk çocuk ev bark derken yıllar geçmiş dünyalığın sonu da yok okuldu evdi arabaydı derken 100 yaşına kadar çalışsan eksikler bitmeyecek.
Geçen sene gittiğim kurslarıma kaydımı yeniden yaptırdım.Seramik, çini birde ispanyolca 3. kur  belki birgünde platese devam ederim.Çalışırken bunları ve işi bir arada götürmek çok yorucu oluyordu artık zamanım bol hatta azıcık dinlenip kadın derneklerinde gönüllü olarak çalışmak istiyorum. Köye bahçeli küçük bir ev yaptırıp toprakla oyalanmak köpekler kediler kuşlar beslemek istiyorum. Kısacası
BEN ARTIK FARKLI OTLAKLARDA OTLAMAK İSTİYORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 yorum:

Nedret dedi ki...

Bizim otlaklarda yer çook, buyrun gelin. Hayırlı olsun. Çok mutlu olacağınızdan şüpheniz olmasın:)) Çalışırken kaçırdığım, öğrenemediğim herşeyi şimdi yapıyorum. Özgürlük gibisi yok. Siz taşları alın yerden çekinmeyin. Yakında size, kimse görmeden çöpten nasıl malzeme alınır onu da öğretiriz:))) Sevgiler.

Meral Sanatevi dedi ki...

Hayırlısı insan yüreğinin götürdüğü yere gidip otlamalı,ömür dediğin neki gelip geçiyor,İlahi Nedret adımız çöpçüye çıkacak valla...

sunnyzelo dedi ki...

ikinize de iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim. Artık taşlarda çöplerde beni bekliyor zaten küçük odanın çöplükten pek bi farkıda yok ya neyse biraz daha doldurabilirim.

Banuca dedi ki...

Nedretimin öğreteceklerine ben de yardımcı olurum, ama sizi paylaşamayacağız galiba, buralarda bir yer baksak size :) Hem malzeme depomu da paylaşırım (rüşvet)